tisdag 14 augusti 2012

På stan

Ibland blir man riktigt sur på folk som jobbar inom den så kallade kundbetjäningen. "Så kallade" eftersom de som jobbar där ibland inte ens fattar att kundbetjäning ingår i jobbet eller snarare UTGÖR jobbet. Som nyligen när en familjemedlem fick släpa en tung dörr genom halva byggvaruhuset medan de anställda såg på utan att ens erbjuda ett handtag.
(Handtag, fattar ni)

På tal om butiker så var det ganska lustigt att gå på stan i går. Medan jag stod och fingrade på en dvd-box på Anttilas övervåning slocknade plötsligt alla lampor. Folk började gå ut, men jag ignorerade det hela och försökte tyda vad som stod på fodralet till dvd:n. Men ljuset kom inte tillbaka inom fem sekunder som det brukar göra vid elavbrott. Personalen bad alla lämna varuhuset och när jag kom ut på gatan var det mörkt i SAMTLIGA skyltfönster. Folk (inklusive mig själv) stod som fån överallt och väntade på att bli insläppta i butikerna, vilket vi blev efter ca tio minuter när allt var under kontroll. Ganska synd att det var så kortvarigt egentligen - det var riktigt festligt med en massa folk på torget för en gångs skull :)

2 kommentarer:

  1. Coolt. Tydligen hadd åtminstone hela österbotten blivi svart. På vbl hadd e stått till en början: "åtminstone hela citymarket blev utan el"

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jasså, hela Österbotten, så pass. Skumt att det inte finns "backup" i varuhusen åtminstone. Man kunde ha en såndär akku som vi har på villan ;)

      Radera